7 remek tipp a környezetbarát utazáshoz

A környezet védelme fontos. Nem csak azzal védhetjük a környezetünket, ha kevesebb energiát fogyasztunk, ha nem pazaroljuk az ételt vagy a vizet, hanem az utazásunk során is törekedhetünk a környezetünk védelmére. A cikkben 7 tippet is adunk, hogy védd a környezetet abban az esetben, ha elutazol valahová.
Nyaralás során is óvjuk - 7 remek tipp a környezetbarát utazáshoz – a bolygónkat.

Csak azt vidd magaddal, ami szükséges

Ha elutazol egy hosszabb nyaralásra, ne vigyél magaddal sok holmit. Csak azt vidd magaddal, ami feltétlenül szükséges. Repülővel utazni egyébként sem valami környezetbarát dolog, de minél nagyobb terhet kell egy gépnek cipelni annál nagyobb lesz a szén – dioxid kibocsátása, így annál jobban szennyezi a levegőt is.

Ne repülővel utazz

Ha csak teheted, ne utazz repülővel, mert egy-egy repülőnek olyannyira nagy a szén-dioxid kibocsátása, hogy ezzel rettentően terheli a környezetet és szennyezi a levegőt.

Fogyassz helyi termékeket

Ha elutazol valahová, fogyassz minél több helyi, hazai terméket, mert ezzel is óvod a környezetet és segíted a helyi termelőket. Ha az adott terméket helyben termelik, vagy készítik, akkor kevesebb a szállítási idő, és így jóval kisebb a szennyezőanyag kibocsátás is.

Biciklizz

Ma már a legtöbb magyar városban ingyen is lehet kerékpárt kölcsönözni. Miért használnád az autót, amikor van egy ilyen lehetőség? Ráadásul ezzel még az egészségednek is jót teszel és a levegőt sem szennyezed.

Ha hotelben szállsz meg, se pazarolj

A hotelben is tartsd be a fenntarthatóság elvét, azaz ne pazarolj. Ne zuhanyozz sokáig, ne hagyd felkapcsolva a lámát és ne aludj el a tévé mellett. Spórolj ezzel is és ne gondold, hogy ez jár neked. A tetteiddel sokat tehetsz a bolygó megmentésért, még akkor is, amikor kikapcsolódsz, amikor nyaralsz.

Ne használj műanyag palackot

A nyaralásodra is vihetsz magaddal üveg palackot, vagy kulacsot. Ne vegyél műanyag palackozású vizet, vagy üdítőt, hiszen a műanyag az egyike azon anyagoknak, amellyel mérhetetlenül megterheljük a környezetünket.

Vigyázz a természetre

Ha a nyaralás során túrázni támad kedved, mindig tartsd be a szabályokat, ne gyújts tüzet az erdőben, ne szemetelj és mindig csak a kijelölt ösvényen haladj, hogy ne veszélyeztess se védett állatfajokat, sem pedig növényeket.

Kapcsolódó cikkek

15 dolog, amit az erdőirtás ellen tehetünk

15 dolog, amit az erdőirtás ellen tehetünk

Vajon mennyiben érinti a mi életünket a Föld egyre zsugorodó tüdeje?

Nyaralás során is óvjuk - 7 remek tipp a környezetbarát utazáshoz – a bolygónkat.

7 remek tipp a környezetbarát utazáshoz

Amikor nyaralunk, akkor is fokozottan ügyelnünk kell a bolygónkra, a környezetünkre. A cikkben 7 tippet is adunk, hogyan valósítsd ezt meg.