Mutatunk 5 tippet, hogyan óvjuk meg a gyermekünket a környezeti ártalmaktól

A modern technológia és a környezetszennyezés egyik következménye, hogy egyre több gyermek válik érzékennyé és tartja fontosnak a környezet megóvását és védelmét. A szülőknek nem csak a környezet védelme a fontos, nem csak a bolygónk megóvását, hanem a gyermekük egészségét és lelki egészségét is szem előtt kell tartania. A gyerekfejlődés korai szakaszaiban a környezeti toxikus anyagoknak való kitettség visszafordíthatatlan károsodáshoz vezethet. A felnőttektől eltérően a gyerekek lehet, hogy nincsenek tisztában a kockázatokkal és nem tudnak döntéseket hozni az egészségük védelme érdekében. A cikkben 5 tippet mutatunk be, amelyek segítenek a gyermekünket megvédeni néhány környezeti ártalomtól.
Teremtsünk egészséges környezetet - Mutatunk 5 tippet, hogyan óvjuk meg a gyermekünket a környezeti ártalmaktól – a gyermekünknek.

A hálószobában ne legyenek elektronikus eszközök

Az éjszaki alvás, a nyugodt, pihentető alvás, nem csak a felnőtteknek, a gyerekeknek is rendkívül fontos. Éppen ezért minden zavaró tényezőt, minden olyan elektronikai eszközt távolítsunk el a gyerek szobájából, amely megzavarhatja a nyugodt éjszakai pihenését. Ilyenek a számítógépek, a televíziók, a táblagépek és a mobiltelefonok. Amennyiben ezeket az eszközöket bekapcsolva hagyjuk a gyerek közelében, biztos, hogy nem fog nyugodtan aludni, hiszen ezek az elektronikai eszközök kék fényt bocsátanak ki, amelyek megzavarják a cirkadián ritmust és elnyomják a melatonin termelődést, amely a jó alváshoz szükséges hormon.

Ne adjunk a gyereknek feldolgozott élelmiszereket

A feldolgozott élelmiszerek és a cukor korlátozása sokat segít abban, hogy a gyermeket környezettudatosan és egészségesen neveljük. A szerves, növényi eredetű táplálék az egész test működésére pozitívan hat. Legfőképpen az emésztést támogatja meg, a bélrendszer működését segíti, ami kulcsfontosságú, hiszen az immunrendszer mintegy 90 százaléka a bélrendszerben található.

A feldolgozott élelmiszerek és a cukor, gyulladást generál a szervezetben, ami pedig allergiára hajlamost, talán ez az oka annak, hogy manapság annyi gyermek allergiás.

Szűrjük az ivóvizet

A csapvízben lehetnek olyan anyagok, mint például a fluorid, amely kedvezőtlen hatást gyakorol a gyermek egészségére. A vízben nehézfémek is találhatók, amelyek pedig az endokrin rendszert károsítják. Ma már remek vízszűrő berendezéseket lehet kapni, így mindenképpen érdemes egybe beruházni.

Ne vegyünk mikrohullámú sütőt

A mikrohullámú sütő torzítja az étel molekuláris szerkezetét és ez negatív hatást gyakorol a gyermek egyébként is sérülékeny immunrendszerére.

Menjünk a gyerekkel a természetbe

Sétáljunk sokat a gyermekünkkel a szabadban, mivel a sok séta, a sok szabadtéri játék és maga a természet közelsége, alapvető szerepet játszik a gyermek egészségének és jólétének megteremtésében.

Kapcsolódó cikkek

Az étkezés is lehet - 7 tipp a környezetbarát étkezéshez – környezetbarát.

7 tipp a környezetbarát étkezéshez

7 tipp a környezetbarát étkezéshez

Svájcban már működik az IKEA Clean Energy Services szolgáltatása

Svájcban már működik az IKEA Clean Energy Services szolgáltatása

Zöld otthon az IKEA segítségével. Svájc 2050-re klímasemleges lesz.