A környezetbarát emberek 7 szokása

A környezetbarát emberek olyan szokásokat alakítanak ki, amelyekkel kevésbé vagy egyáltalán nem terhelik a környezetünket és ezzel is kisebb ökológiai lábnyomokat hagynak azokkal ellentétben, akik nem eléggé környezettudatosak, vagyis nem figyelnek oda arra, hogy ne terheljék túl a környezetüket. A cikkben olyan szokásokról olvashatsz, amelyeket azok az emberek folytatnak, akik számára fontos a környezet védelme és annak megóvása.
A környezettudatosság - A környezetbarát emberek 7 szokása – jó szokásokon alapszik.

Nem pazarolják a vizet

Mivel a klímaváltozás aszályokat okoz nem csak hazánkban, hanem szerte a világon, ezért kulcsfontosságú, hogy ne pazaroljuk a vizet. Nem csak kevesebb vízfogyasztásra szólítanak fel a környezetvédők, hanem arra is, hogy ne szennyezzük az ivóvizet, hiszen a víz kincsnek számít, olyan kincsnek, ami nélkül nem létezik, nem létezhet az élet.

DIY vagy egészséges tisztítószereket használnak

Kutatások sora igazolja, hogy a beltéri levegő sokkal szennyezettebb lehet, mint a kültéri levegő, hiszen az általános tisztítószerek nagyon sok mérgező, egészségre káros anyagot tartalmaznak. Olyan anyagokat, amelyek nem csak a környezet épségét, hanem az emberi egészséget is veszélyeztetik. A környezetbarát vagy saját készítésű tisztítószerek tisztább beltéri levegőt eredményeznek, így nem kerül veszélybe az egészségünk.

Jobb az energiafelhasználásuk

A környezettudatos emberek gondosan ügyelnek a z energiafelhasználásra és olyan megoldásokat keresnek, amivel csökkenthetik a káros hatású szén-dioxid kibocsátást, ezzel is kisebb terhet róva a környezetre.

Organikus élelmiszereket fogyasztanak

Mindenki tudja, hogy a hagyományos táplálékok sok káros anyagot tartalmaznak, amelyek nem csak a táplálékok minőségét rontják, hanem a mi egészségünk is veszélybe kerül. A regeneratív gazdálkodás egészséges táplálékokat juttat az asztalunkra, de nem csak ennyiben merül ki az előnye. Ez a fajta gazdálkodási módszer vissza is fordítja a klímaváltozást és annak negatív következményeit, persze ennek eléréséhez globális átállásra lenne szükség.

Zölden élnek és zölden építkeznek

Az új lakóparkok, épületek és bevásárlóközpontok létesítéséhez egyre több zöld környezetet kell megszüntetni. Ezzel is károsítjuk a környezetet és ez is hozzájárul a klímaváltozáshoz. Azonban a fák újratelepítésével, a zöld környezet kialakításával, parkok létesítésével, jelentősen csökkenthetjük a környezetre és az éghajlatra gyakorolt negatív hatásokat.

Újrafelhasználnak és újrahasznosítanak

A termékek újrafelhasználása elősegíti az energia megtakarítást, a globális felmelegedés kibocsátásának visszaszorítását és a Föld értékes erőforrásainak megőrzését.

Zölden közlekednek

A világon az egyik legnagyobb szennyező forrás a közlekedés és ez idézi elő többek között a globális felmelegedést is. A séta és a kerékpározás csökkenti a légszennyezést és csökkenti azon káros anyagoknak a kibocsátását is, amelyek klímaválsághoz vezetnek.

Kapcsolódó cikkek

Hasznos tippek az ételpazarlás ellen

Tippek, hogy kevesebb étel landoljon a szemetesben

Az ételpazarlás egy könnyen felszámolható, mégis globális problémát okozó jelenség. Néhány lépéssel véget vethetünk a pocsékolásnak.

Útmutató a hulladék csökkentéséhez - A hulladékot ésszerű módon tudjuk csökkenteni

Útmutató a hulladék csökkentéséhez

A környezetünket kevésbé terheljük, ha a hulladékot ésszerűen kezeljük. Mutatjuk is, hogy tegyük ezt meg.

A fényszennyezés mértéke is - 5 tipp a fényszennyezés csökkentésére – csökkenthető.

5 tipp a fényszennyezés csökkentésére

A fényszennyezés is egyfajta környezetszennyezés. A cikkben bemutatjuk, hogyan csökkenthetjük a fényszennyezés mértékét.