5 mód, hogy az éttermed környezetbaráttá váljon

Egyre több étterem vezet be környezetbarát dolgokat és olyan gyakorlati megoldásokat, amelyekkel kevésbé terhelik meg a környezetet. Sokan másképp kezelik a hulladékot, odafigyelnek az energiafogyasztásra, csökkentik a szén – dioxid kibocsátást. Nagyon sokan tettek lépéseket az egészséges táplálkozás irányába és a fenntarthatóbb étterem megvalósítására. A fenntartható étterem megvalósítása nem csak a környezetet védi, hanem jelentős pénzösszeget is meg lehet ily módon takarítani. Ha te is szeretnél környezetbarát étteremtulajdonos lenni, olvasd el a cikkünket.
Egy étterem is lehet - 5 mód, hogy az éttermed környezetbaráttá váljon – környezetbarát.

A környezetbarát tisztítószerek legyenek az első lépés

Amennyiben arra törekszel, hogy az éttermed környezetbarát legyen, úgy használj környezetbarát tisztítószereket, hiszen az egyik alapvető elvárás egy étteremmel szemben, hogy mindig makulátlanul tiszta legyen. A nem környezetbarát tisztítószerek sok olyan anyagot tartalmaznak, amely nem csak a környezet számára, hanem az emberi egészségre is ártalmas.

A szezonális ételek használata kötelező

Egy fenntartható étteremben legfőképpen hazai és szezonális termékekből készítik a finomabbnál – finomabb ételeket. A szezonális gyümölcsök és zöldségek nagyszerű ízélményt nyújtanak, akármilyen ételek is készülnek és kerülnek ki a szakácsok vagy séfek kezei közül. Ráadásul ezzel rövidebb ideig tartó szállítással jutnak az étterembe az alapanyagok, így ismét csak kevesebb lesz a gépjárművek szén – dioxid kibocsátása és a környezet szennyezése.

Az étterem és a fenntartható berendezések

Amennyiben szeretnél fenntartható éttermet, akkor vásárolj az éttermedbe fenntartható, energiatakarékos berendezéseket, eszközöket. Az energiatakarékos berendezések lehet, hogy drágának tűnnek, de hosszútávon megtérülnek a költségek.

Komposztáljatok

A komposztálás egy nagyszerű mód az étteremből származó hulladékok újrafelhasználására. A komposztált anyagokat újra fel lehet használni, azaz be lehet azokat forgatni a talajba. Abba a talajba, ahová ismét lehet zöldségeket és fűszernövényeket lehet ültetni. Az újrahasznosítás lehetővé teszi az energia csökkenését, a hatékonyság növelését, a pénz megtakarítását. A komposztálás pedig elősegíti az olyan élelmiszerek újrafelhasználását, amelyek egyébként kidobásra kerülnének.

Evőeszközök kicsit máshogy

Ma már nagyszerű evőeszközöket lehet beszerezni. Olyanokat, amelyek újrahasznosított anyagokból készülnek és akár még komposztálni is lehet azokat. Élj te is ezzel a lehetőséggel, hiszen ezzel is véded a környezetedet.

Vásárolj helyi termelőktől, helyi piacokon

Mondanom sem kell, mennyire fontos, hogy ne külföldi, egzotikus alapanyagokat használj, hiszen a hazai termékekből is rengetegféle, ízletes ételt lehet előállítani. Ezzel csökken az alapanyagok szállításának ideje, nincs szükség hajóval vagy repülővel törtnő szállításra és biztos lehetsz benne, hogy a szezonális termékek frissek lesznek, nem nyomódnak össze, nem sérülnek meg szállítás közben. Márpedig a vendégek is észreveszik és hálásak is lesznek, ha az éttermi ételek friss és kifogástalan alapanyagokból készülnek.

Kapcsolódó cikkek

Egy étterem is lehet - 5 mód, hogy az éttermed környezetbaráttá váljon – környezetbarát.

5 mód, hogy az éttermed környezetbaráttá váljon

A fenntarthatóság fontos. Akkor is, ha éttermet vezetsz. Mutatjuk, hogyan válhat az éttermed környezetbaráttá.

Az ökológiai növénytermesztés alapja a jó vetőmag

Az ökológiai növénytermesztés alapja a jó vetőmag

A biogazdálkodás esetében különösen igaz, hogy a jó termés kulcsa a megfelelő vetőmag. Meglepően sok tényezőt kell figyelembe venni ezeknek a magoknak az előállítása során.

A környezettudatosság - A környezetbarát emberek 7 szokása – jó szokásokon alapszik.

A környezetbarát emberek 7 szokása

A környezetbarát, környezettudatos embereknek sok pozitív szokása van. Mi most 7 ilyen szokást mutatunk be.